Varrásról és álmokról

Azt hiszem, ezt a hirtelen jött ‘Ruhákat varrok’-dolgot valahogy meg kell magyaráznom, annak ellenére, hogy igazából soha nem terveztem, valahogy mégis belecsöppentem ebbe olyannyira, hogy már van egy jópár előrendelésem:)

Nagyon fiatal koromban szerettem volna divattervező lenni, de aztán ez a cél nem igazán tűnt reálisnak se otthon, se pedig abban a közegben, ahova jártam, akikkel kommunikáltam. Nem tudtam azt, hogy bármit elérhetek, amit csak akarok, egyszerűen csak tenni kell érte, egyébként ez így szó szoros értelmében, főleg ebben a tevékenységkörben nem teljesen igaz.
Úgyhogy hagytam, elmentem teljesen más területre az Egyetemen, aztán jött az újabb találkozás a divattal, az utolsó évemen nem szereztem nyelvvizsgát, így nem folytathattam az Msc-n a tanulmányaimat, diploma nélkül, tehát egy évet ki kellett hagynom, amit nyelvtanulásra fordítottam. Azonban ez nekem egy kicsit kevésnek tűnt és gyorsan beiratkoztam Debrecenben egy divatiskolába, hogy végre utolérjem az álmaimat. Végre intézményi keretek közt tanulhattam meg ezt a szakmát, amiről már olyan sokat ábrándoztam, mégis nem volt elérkezett az idő még erre. Visszamentem az Egyetemre és együtt a kettő már soknak bizonyult, tehát félbehagytam a divatsulit, ismét pár évre elfordultam a varrástól, tervezéstől.
Befejeztem az Egyetemen, elköltöztem a szeretett Debrecenből és jelenleg egy még a diplomámtól is merőben eltérő területen dolgozom. Elkezdtem újra tanulni, pénzügyi területen, két hét múlva pedig kezdem a mérlegképest…

 

Persze ezalatt is varrtam, átalakítások, szívességek stb. , de pár hónapja újra úgy vettem elő a gépet, hogy most akkor leteszem az alapjait a saját stílusomnak és a magam által tervezett ruhákat fogom megvarrni. A blog erre jó platformot szolgál, úgy veszem észre és vége van apropója az egésznek, tudom már, hogy mit miért csinálok, elkezdett körvonalazódni előttem minden. Furcsa érzés újra nekifogni, persze sosem adtam fel, csak éreztem, hogy még nem jött el az én időm. Most viszont azt érzem, hogy ez az én időm 🙂 Nem akarok elhamarkodott kijelentéseket tenni, egyszerűen csak megpróbálom élvezni ezt az új helyzetet és arra koncentrálok, amiért ezt az egészet csinálom, mert ez tesz boldoggá…

Hamarosan bemutatkozik első kis nyári kollekcióm, remélem tetszeni fog nektek 🙂

xoXO,
theNgirl

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?