12 szépségtipp, amit eddig megtanultam

Le szeretném szögezni, hogy nem vagyok a téma szakértője, tehát amiket itt leírok, ezek a több éves tapasztalatomból adódnak, nem pedig tanulmányokból vagy bármiféle iskolai keretek között szerzett tudásból…

Az arcom ápolását már egész fiatal korom óta fontosnak tartom, emlékszem alig múltam 11-12 éves, amikor már pontosan tisztában voltam a tisztítás-tonizálás-hidratálás fogalmaival és ezeket alkalmaztam is, azóta pedig töretlenül igyekszem a legjobb megoldásokat találni erre. A sminkelést jóval később, az egyetemen kezdtem, ami elég durvának tűnhet, de gondoljatok bele, 2007-ben mentem egyetemre, akkor még egy kissé más idők jártak…Először ügyetlenkedtem, fogalmam sem volt, hogyan kell kifesteni magam, pláne azt, hogy mi is áll jól. Aztán a barátnőim azt mondták, ne vegyem annyira komolyan ezt, kezdjem el, csinálgassam és meglátom, hogy nem is nehéz. Azt mondták az a lényeg, hogy szép legyen az átmenet a színek között, ez az, ami annyira a fejembe vésődött, hogy ma is emlékszem, ez könnyítette meg a dolgom.

eye-makeup-and-lips-1866

Tehát íme az a 12 szépségtipp, amiket azóta megtanultam és a gyakorlatban is kamatoztattam:

1.  Az esti sminklemosás nagyon fontos, még ha nagyon-nagyon nincsen kedved, akkor is muszáj megtenni. Ha nem a saját ágyadban térsz nyugovóra, egy kis táskádba rejthető Nivea és egy vattakorong csodákra képes.

2. Az arcoddal foglalkozni kell, legalább heti 1 radírozás, hétvégén pedig maszk használata mindig rendberakja az arcbőröd.

3. Sminkeléskor a Niveára tökéletesen tapad a szemfesték, buli előtt elengedhetetlen kellék, különben 2-3 óra elteltével az össze szemfestéked le fog peregni és úgy fogsz kinézni, mint egy zombi (igen, megtörtént). Meg kell tanulni bulira sminkelni, akár több réteg szemfesték felvitelével (Nivea-szemfesték-Nivea-szemfesték).

4. A cicaszem bármikor jól néz ki és ezerféle módon alkalmazhatod!

5. Bár pattanásokban nincs annyira sok tapasztalatom, nekem az vált be, hogy az első periódusban nem szabad hozzányúlni, ekkor bármilyen gyulladáscsökkentővel kenhetem, amikor pedig lemegy a duzzanat, utána lehet rajta dolgozni, kinyomni, eltűntetni stb, a további csodaszerekkel. Nekem ami bevált, a a Bioderma Sebium Ai színezett korrektor, mely két komponensből áll, a kis kupakjában egy kenhető zöldes krém van, amivel le kell alapozni a problémás felületet, majd utána ezt elfedni a színezett krémmel. Bárhol használhatod, mert a kupakban még egy pici tükör is van 🙂

6. Az arcodra kezdj el minőségi termékeket használni, sokszorosan megtérül, és észre fogod venni, hogy sokkal kevesebb gond van az arcoddal, mint azelőtt. Ajánlom szintén a Bioderma termékeit.

how-to-clean-make-up-brushes-at-home

7. Tegyél különbséget éjszakai és nappali smink között és ne keverd a kettőt, nappalra hagyd a csillámokat, inkább használj natúr színeket.

8. Mosd meg néha a sminkecseteidet és a sminkcuccaidat rendszeresen szortírozd!

9. Nem tudom ki hogy van a szempillagöndörítővel, de én imádom, azonban teljesen máshogy vált be a használata, mint ahogy le van írva. Jó sok szempillaspirálozás után, amikor már kezd száradni, de még teljesen nem száradt meg, na ekkor használom, mert így magát a festéket is ráívesíti a pilláimra, így lesz tartós. Egyébként azt olvastam, hogy így nem szabad használni.

10. Rögtön ezután az egyik kedvenc szépségtipp: ricinusolaj a szempillákra! Ne csak hajpakolásként használd, hanem a pilláidra is, minden este lefekvéskor kend be egy fülpiszkálóval a pillákat, reggelre beszívódik és észre sem veszed. Gyönyörűen meg fognak erősödni tőle!

11. Vedd komolyan a testápolást, én mostanában a gyorsaság miatt elkezdtem használni a Nivea tusolás közbeni testápolóját és egyszerűen imádom, gyakran száraz a bőröm, így igazi megoldás számomra, hogy már tusolás közben letudom a testápolást.

12. Sminkelős videók a Youtube-on! Imádom őket, mert nagyon látványosak és rengeteg ötletet lehet belőlük gyűjteni. Egy-egy alkalomra nézz ki egy jót, és csináld meg, annyira jó néha újat kipróbálni a mindennapok berögzült rutinja után! 🙂

szépségtipp
Remélem hasznos volt ez a kis lista, számomra is érdekes volt összeszedni, egyébként biztos, hogy hagytam ki valamit, de ezek azok, amik a legfontosabbak.

Love,
THEGIRl

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Simply weekdays

2016-02-17

Egyszerű alapok

2016-02-21