Tavaszi gardróbtakarítás

Évente kétszer érdemes átpakolászni a ruháinkat és megnézni, hogy mi az, amit már nem, illetve csak alig hordunk és helyet csinálni ezzel az új dolgoknak.

Ilyenkor előveszem a nyári ruhákat, amiket nyár végén el szoktam pakolni a szekrény mélyére, hogy mindig csak az aktuális szezonnak megfelelő ruhák legyenek a kezem ügyében. Azonban sajnos évről évre meg kell válnom pár ruhadarabtól, hiszen az ember annyit változik ennyi idő alatt, hogy már egyáltalán nem biztos, hogy a több éves ruháiban még azonosnak érzi magát önmagával. Egyébként is, az utóbbi pár évben nagy változáson megy keresztül az öltözködésem, már egyáltalán nem a mennyiségre megyek, inkább kutatom és kivárom a különleges darabokat. A másik, amit úgy fél éve kezdtem el, a ruháimat annyira kiszelektálom, hogy képes vagyok 1-2 felvétel után is eladni/továbbadni valamit. Valahogy a legtöbb ruhadarabhoz nem ragaszkodom annyira, hogy évekig tartogassam őket, és sokkal jobb érzés, elengedni dolgokat. Furcsa, de azóta valahogy a gondolkozásomra is hatással van ez a magatartás, sokkal könnyebben tudom elengedni a negatív és ártó gondolatokat is, valószínű nálam a kettő együtt vagy egymás hatására alakult ki, aminek nagyon örülök.

Fashion1

A szelektálásnál a legfontosabb szempontjaim:

-illik-e még a ruhatáramba? Egy strasszos felsővel nem áltatom magam, hogy valaha is fel fogom venni, mert totál ellene van a stílusomnak, csak magamat verem át, ha tartogatom…

-volt rajtam a legutóbbi szezonban? Ha igen, még esélyes a megtartásra.

-valamilyen emlék kötődik hozzá vagy esetleg drága volt? Egy ajándékba kapott ruhán soha nem adok túl, még akkor sem, ha soha nem hordtam, ez valamilyen szinten illem kérdése, amihez pedig emlék kapcsolódik és fontos számomra, azt szintén meg kell tartani. Bár ahogy az elején leírtam, én nem kötődök ilyen szinten a ruháimhoz, amiben átéltem valami szépet, nyilván meg van örökítve fotón, nem e szerint tartogatom a ruháimat és nem is kifizetődő.
bedroom-inspo-room-interior-makeup-vanity-table-ideas-ikea back_background

Ha el tudsz engedni fölösleges dolgokat, nem csak a gardróbodban lesz rend, hanem valami másra is megtanít, a felhalmozással ellentétben egy olyan életre, ahol nem a tárgyakhoz kötődünk, hanem inkább az emberekhez…

Ha kedvet kaptál, láss neki 🙂

Love,
thegIrl

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Modern hippi

2016-03-15

Fekete és sárga

2016-03-25