Házi hajpakolásom

Házi hajpakolásom, amit évek óta használok, több év tapasztalat, amit most megosztok veletek 🙂

Évek óta kísérletezek különféle házi hajpakolási praktikákkal, már annyi mindent kipróbáltam, a tormától, a tojáson át, a szódabikarbónáig és az élesztőig. Próbáltam hajat mosni citromfű szappannal, teljesen mentesen a boltban kapható kencéktől, mert úgy gondoltam ez lehet gyógyír a hajgondokra. Olyan hajra vágytam, ami kevésbé töredezik és képes megnőni olyanra, amilyenre szeretném. Ezért mindent bevetettem, még akkor is, ha borzalmas volt a hajamnak az érzete és fogása ezektől a dolgoktól. Lassan aztán sok mindent elvetettem, pl. a tojás iszonyú büdössé tette a hajam másnapra, a torma égetett és a darabokat egy hét múlva is szedegettem (arról nem is beszélve, hogy nem üveges tormát kellett venni, hanem a piacon egy tormadarabot és kézileg lereszelni, ami kb. egy órámba telt), a szódabikarbónától rettenetesen érdes felületet kaptam, a natúrszappant már ne is említsem. Persze biztosan valakinek beválik hosszú távon, de egyszerűen élhetetlen tulajdonságokkal rendelkezett ezektől a hajam, formázásra ezek után esélyem sem volt.

Három éve nagyjából egy állandó pakolást használok, ami minden hajmosás után nagyon friss, üde és egészséges érzetet kelt, könnyen fésülhető, csillog és olyan, mintha festettem volna. Igaz, a növése csak egy bizonyos használat eltelte után indult meg, szemmel látható az eredmény.

Összetevők:

-ricinus olaj (3-4 kávéskanál)
-kókuszolaj (3-4 kavéskanál)
házi hajpakolásom
-olívaolaj (3-4 kk)
házi hajpakolásom

-a három olajat kiegészítheted még szőlőmagolajjal is, én nem szoktam, de tervezem a későbbiekben ezeknek a beszerzését.

-bármilyen bolti pakolás, amit éppen használsz, nekem mindig Kallos van, most éppen egy feketeáfonyás KJMN (4-5 kk) Lényege, hogy ez adja meg a pakolás állagát. Próbáltam ezt is pótolni természetes szerekkel, de egy ponton be kell látnom: nem mindent lehet pótolni, inkább arra ügyelj, hogy milyen márkát választassz, kutass, ne vedd meg az első pakolást, amit a drogériában látsz!

Ha az összetevőket elkeverted (fel is lehet melegíteni őket, hiszen azután is a melegítés lesz majd a fontos), oszlasd el a bevizesített hajadon, tekerd körbe az egész hajadat fóliával, majd erre még kerüljön egy sapka vagy törülköző. Lényeg, hogy melegen tartsd, mert így fejtik ki az olajak a hatásukat és hagyd a hajadon legalább 3-4, optimálisan 5-6 óráig, de akár egész éjszaka, ha úgy tartja kedved! (Én mindig úgy alakítom, hogy legalább 4 óráig fent legyen, akkor a legjobb, ha ezt túlléped. 3 óra alatt szerintem nem érdemes ennyit vesződni egy pakolással.) Az, hogy mosás előtt vagy utána használod azért nem fontos, mert ugye ezt a hajpakolást is szintén ki kell mosnod a hajadból. Én általában előtte csak kiöblítem, majd utána mosom át többször.

Remélem tudtam segíteni és hasznos volt ez a cikk, ha tetszett, olvasd el azt is, amit az egészséges hajról írtam a múlt héten!

Love,
THEGIrl

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Komor színek

2016-03-01

Tavaszi ajtódísz

2016-03-12