Egészséges haj! De hogyan?!

Sokunk nagy álma az egészséges haj,  szerintem minden nőnél nagy dilemma, hogyan is érhetjük el ezt. Hiszen mindannyiunk megszenved a haj szépségéért nap, mint nap. Megpróbálom megragadni a legfontosabb szabályokat, amiket betartva mi is elérhetjük a tökéletes és egészséges hajkoronát:

1. FÉSŰ: csakis fából készült hajkefét válasszunk, mással ne fésülködjünk, ennek hatására soha nem fog szállni a haj.egészséges haj

2. SAMPON: ne használjunk szilikontartalmú készítményeket, ezek károsak a hajra, próbáljunk meg elrugaszkodni a drogériák polcain roskadozó divatsamponoktól, válasszunk fodrászok által is használt termékeket, Kallos, Wella vagy Toni&Guy samponokat, balzsamokat. Ne tegyünk sampont közvetlenül a fejbőrre, alulról kezdjük az oszlatást.

3. PAKOLÁS: aki ismer, tudja, hogy enékül a pont nélkül én személy szerint nem élhetek, házi pakolásom receptje hamarosan veletek is megosztom 🙂

4. HAJSZÁRÍTÓ: igen, e nélkül kellene kibírnunk a hajmosásaink jelentős részét, hiába a sok új ionizációs, hideg levegős szárító, még mindig ez a legkárosabb a hajra, ezt pedig sajnos mindenki használja. Ha teheted, úgy szervezd a mosásokat, hogy legyen több időd magától száradnia a hajadnak. Ha pedig kénytelen vagy használni, válassz professzionális szárítót, Remingtont vagy Rowentát, természetesen hideg levegőt használj.

egészséges haj

5. FESTÉS: festékkel soha, színezővel fesd a hajad, vagy, ha ezt nem akarod feladni, sötétebb színeket úgy fess újra, hogy csak a tövét, ne az egészet, ezzel sokkal jobban megóvod a hajad a kellemetlenségektől. Ne szívasd le, még ha annyira nagyon fontosnak tartod is, hogy most a fekete helyett szőke legyél vagy világosbarna, bírd ki a lenövesztést egy semleges színű hajszínezővel kiegészülve.

6. HAJVÁGÁS: nagyon fontos, hogy az eltöredezett hajvégektől rendszeresen megváljunk, ha lehet, másfél havonta pár centit vágassunk hajunk végéből, vagy vágjunk magunknak, ezekkel a csodás ollókkal:)

egészséges haj

7. HAJFORMÁZÓK: kerüljük a mindennapi használatukat!?erről a pontról is kell beszélni,bár erre még én is azt mondom, hogy lehetetlen betartani és valószínűleg nem is fogom soha, hiszen mindenki számára fontos a formázás, az egyenesítés vagy hullámosítás, göndörítés. Végigkíséri a mindennapjainkat, ám ha úgy vesszük, a 7 pont közül nem is rossz, ha 6-ot be tudunk tartani, ezzel máris értékes centikkel gazdagítjuk a hajunkat.

egészséges haj

 

Ha ezeket mind betartod, garantáltan sokkal szebb és egészségesebb lesz a hajad, de ezek mellett azért fontos a helyes táplálkozás. A cigaretta vagy az alkohol kerülése is nagyon fontos, mert ezekkel mind megnehezíted a hajad helyzetét.

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, olvasd el a 12 szépségtippemet is, amiket múlt héten gyűjtöttem össze!

Love,
THEgirl

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Egyszerű alapok

2016-02-21

Komor színek

2016-03-01