The Christmas Blues 2015.

“Már nem tudom mi késztetett arra, hogy ‘létrehozzam’ a karácsonyi időszámítást, de az biztos, hogy csodálatos dolog és soha nem bántam meg. Még ha őrültség is az egész, és mindenki csak nevet azon, hogy mennyire készülök a karácsonyra, mintha az életemet jelentené. Ez már összenőtt velem, amikor boldog voltam, ez segített megosztani az örömömet másokkal, amikor magányos, ez vitt közel mindenkihez és ezzel együtt vártam a viszontlátást és amikor reményvesztett, ez adott végső reményt, ebbe kapaszkodhattam és teszem azt idén is, nem feladva ezt a fantasztikus dolgot, hanem inkább tovább táplálva és állandó mozgásban tartva.”

white-christmas-decorating-ideas-pictures-of-decoration-ideas-at

Ez a megfogalmazás ugyan 2013-ban született, azt hiszem, ennél jobban azóta sem tudnám megfogalmazni, mit jelent számomra ez az időszak.

“Már nem tudom mi késztetett arra, hogy ‘létrehozzam’ a karácsonyi időszámítást, de az biztos, hogy csodálatos dolog és soha nem bántam meg”

Blue-Silver-Snowflake-Christmas-Tree-Presents

Tehát eme régi írásommal felvezetve összegyűjtöm, hogy mik azok a dolgok, amiket ebben az időszakban fontosak számomra és amiket minden alkalommal megteszek az ünnepek közeledtével:

– legfontosabb a hangulat, amit már ilyenkor érzek, mikor az első fagy alkalmával beszippantom a hideg levegőt és látom az eget abban a jellegzetes világos-barnás-szürkés árnyalatban;
– évek óta kijelölök egy dátumot, amikor az ún. karácsonyi időszámítás kezdetét veszi, eleinte ez december 1. napja volt, azóta rájöttem, hogy annyi idő alatt semmivel se vagyok kész, így hamarabbra hoztam, először november 20-ára, majd 18-ára, ami azt hiszem 3 éve kőbe vésett;
– ekkor kezdek el ötletelni és tervezgetni, ajándékokról, dekorációkról, karácsonyi zenéket hallgatok és elkezdem a diy díszek gyártását, feldíszítem a lakást. A kezdetek legfontosabb momentuma, hogy ekkor születik meg az aktuális karácsony színe, ami idén a ….KÉK….:) Az idei karácsony fantázianeve pedig ‘The Christmas Blues’, amire már a cím is utal…(egyébként a fantázianév új dolog, eddig soha nem neveztem el egyik éven sem a karácsonyt)
– előkerülnek innentől fogva a diy bejegyzések és sok-sok képpel készülök a lakás díszeiről, remélem ezen az új helyen is velem tartotok egy páran.

Tehát az apropó, ami miatt épp ma írok, ma kezdődik az időszámítás, amit már egy ideje várok, így kívánok minden kedves olvasómnak kellemes készülődést az év leghangulatosabb időszakára 🙂

LoVe,
thegirl

adorable-christmas-bedroom-decor-ideas-5

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Koszorúk kékben

2015-11-20