Adventi ajtódísz

DSCF8787bDSCF8783b

 

Az idei ajtódíszem kicsit eltér az eddigiektől, persze mindegyik más és más volt, de most még magamhoz képest is furcsa alapanyagokkal álltam elő, tehát, nézzük, hogyan és miből készült…

HOZZÁVALÓK:

– 1 db nagy koszorú-alap
– bármilyen fehér színű anyag, a koszorú bevonására, a maradékok tökéletesek, úgysem fog látszani.
– kb. 16-18 méter színes szalag, nagyjából úgy oldottan meg, hogy legyen 4 különböző féle, de annyira ne különbözzenek egymástól, így jobb híján ugyanazon színből vettem többféle szélességet is.
– 20 cm anyag (kb, ha 180 cm az anyag szélessége), én mentát választottam, mert nem kaptam ilyen színű szalagot, ha lett volna szalagom, nyilván ezt kihagyom. Nagyon fontos volt, hogy ne a zöldes mentát, hanem inkább a kékbe hajlót tudjam megragadni és ezzel az anyaggal sikerült is.
– 8 db közepes és 10 db kicsi (ami egy ötforintos méret lehet) hungarocell golyó
– fehér akrilfesték, ecset, lefesteni a golyókat
– valamilyen felirat
– gombostű és sima varrótű
– ragasztópisztoly

DSCF8780bDSCF8794b_DSC0074cDSCF8792b

A koszorú bevonása és a golyók befestése viszonylag egyszerű műveletek ígérkezik, ezekkel nem kell sokat bajlódni, a kik kék szalagokkal annál inkább. Legyezőként fel kell hajtogatnunk az összeset, és egy pontot pisztollyal összeragasztgatni minden hajtás között, ha lehet a legalján, hogy a teteje majd szépen szét tudjon nyílni.  Én úgy tettem mindezt, hogy 5 hajtás legyen mindegyik kis legyezőn, mutatom a műveletet és a végtermékeket:

DSCF8798bDSCF8801bDSCF8806bDSCF8804bDSCF8802b

Ezután nincs ás dolgunk, mint felhalmozni gombostűvel ezt a sok kis apróságot a koszorúkra, lehetőleg úgy, hogy egyenlő arányban és össze-vissza legyenek a szalagok rajta, közben pedig a golyóknak is helyet kell kerítenünk, azokat én varrótűvel rögzítettem. Igazából simán lehetne ragasztani is, mint, ahogy minden éven szoktam ezeket a koszorúkat, azonban így sokkal könnyebbnek bizonyult most és még az ujjunkat sincs esély még egyszer megégetni (mert ennyi szalag ragasztása után már ez a sokadik lenne amúgy is – legalábbis nekem, tipikus :))

DSCF8861b

Utána már csak a feliratnak kell valahol helyet találnunk a koszorún és már kész is, íme…

DSCF8862bDSCF8866b DSCF8871b

 

 

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Koszorúk kékben

2015-11-20

Adventi koszorú

2015-12-07