Cukorka álomvilág – Interjú a HLaurikaJewellery megálmodójával

Aki ismer, tudja, hogy odáig vagyok a nagy és látványos gyűrűkért, a cukorka mesevilágot pedig imádom, az unikornisokkal,a szivárványokkal és a sok sok színes sütivel együtt, így azonnal magával ragadott a HlaurikaJewellery által megálmodott “finger candy”-re keresztelt csoda univerzum.

Szeretném nektek bemutatni egy interjúban a márka megalkotóját, Laurát, illetve egy általam álmodott környezetben két nagyon egyedi, általa készített gyűrűt 🙂

Ismerjétek meg Hackl Laurát, aki 3 szóban így jellemzi saját márkáját:
 Személyre szabott, figyelemfelkeltő, bohókás

1 . Klasszikus kérdés, hogyan lett belőled ékszerkészítő? Ez a főállásod?

Hol is kezdjem? A nagymamám és a nagynéném a mai napig emlegetik, hogy már 4-5 évesen is milyen ,,csajos csaj” voltam: szőke haj, napszemüveg, retikül, ékszerek és a lábamat felhúzva dőltem neki a falnak. Ha elvittek egy játékboltba és azt mondták, hogy bármit választhatok, én mindig a legcsillogósabb, legdíszesebb gyöngyfűző szettet választottam…   

A divat mindig jelen volt az életemben. Általános iskolás koromban is az ifjúsági magazinok helyett, engem sokkal jobban lekötöttek a felnőtteknek szóló divatmagazinok. Menő énekesek, vagy fiú bandák helyett, nekem az aktuális divatkampányokkal volt kiplakátozva a szobám. Szabadidőmben pedig a magazinokból kivágott divatos dolgokból készítettem a montázst, ami szintén a szobámat ékesítette.   

A rajzolás valahogy sosem volt az erősségem, pedig ha unatkoztam a füzetem és a könyvem szélét rajzoltam tele magassarkú cipőkkel, vagy alkalmi ruhákkal. Mindig is kevésnek éreztem a rajzkészségemet, ahhoz, hogy labdába rúghassak ebben a szakmában, így a középiskola megválasztása során ezt a vonalat kizártam. A festés is nagyon lekötötte a figyelmemet, de inkább olyan jellegű képeket festetem, ami a saját fantáziámra volt bízva, nem kellett a szabályos vonalakat követnem, a másolást pedig ki nem állhattam.  

Pár éve egy nyaralás során botlottam bele egy ruhabolt tulajdonosba, aki szabadidejében alumíniumból készített ékszereket, de nem a hagyományos, megszokott motívumokkal. Mondanom sem kell, azonnal szerelmes lettem minden darabjába. Már a nyaralás hátralévő időszakában azon járt az agyam, hogy hogyan tudnám ezt a dolgot továbbfejleszteni, hisz semmilyen előrajzolás nem szükséges, a magam ura vagyok, rám van bízva teljes mértékben a forma, csak a kézügyességemre van szükségem, és közben valami csodát is alkothatok. Amint hazaértünk az első dolgom az volt, hogy beszerezzem a huzalokat és azóta a szenvedélyemmé vált minden egyes lépés, amit az ékszerek készítésével tölthetek.

2.Hol tanultál? 

Májusban töltöm be a 22. életévemet, így még bőven a tanulmányaim közepén járok. Jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem nappali tagozatos hallgatója vagyok, turizmusfejlesztésre és térségmenedzsmentre specializálódom. Szakközépiskolás éveim alatt is turizmussal foglalkoztam, amit érdeklődéssel és a szakma iránti tisztelettel tanultam, így nem hezitáltam az egyetem megválasztása során.

3.Hogy néz ki egy napod?   

Igyekszem tudatosan megszervezni a napjaimat, mert sajnos sűrűn estem bele abba a hibába, hogy a fontosabb dolgokkal túlságosan sok időt töltöttem és elvesztem a részletekben. Ezen még mindig dolgozom, de jó úton haladok.   

A napomat onnan kezdeném, amikor este 10 óra fele befekszem az ágyba és elkészítem a következő napi 3 postot. A modern technika kedvelője vagyok és a kreativitásomat a képek szerkesztésében élem ki (talán ezzel kompenzálom azt, hogy ügyetlen vagyok a rajzolásban). A fotószerkesztéssel, szövegírással körülbelül fel 12, éjfél fele végzem, majd percre pontosan leírom a másnapi teendőimet, és csak ezek után hunyom le a szeme. Reggelente igyekszem korán kelni, az órámat mindig 5:50-re állítom, és 6-ra már szeretek a konyhában lenni. Mire megreggelizem és elkészülök 7 óra és indulhatok az egyetemre. Az utazással töltött időt is próbálom hasznosan tölteni, ilyenkor vagy olvasok, vagy az instagramon tevékenykedem. Az óráimat igyekszem minden félévben úgy felvenni, hogy délelőtt végezzek mindennel és a délután az enyém legyen. Ekkor szoktam tanulni, bevásárolni, és megfőzni a következő 3 napra. (A bevásárlást és a főtést is előre megszervezem, különben csak a drága időmet vesztegetném a sorok között illetve otthon ülve, hogy mit is főzzek…) Kikapcsolódásként a szüleimet hívom fel, illetve van egy tengerimalacom, Furby, akinek a lehető legtöbb törődést igyekszem megadni. Figyelek az egészségemre, amit rendszeres mozgással próbálok erősíteni, általában este 6 órától másfél órát szánok magamra. 8 órától a fürdési rituálém következik és ezt követően minden kezdődik elölről.

4.Miért pont gyűrűk? Azelőtt is szeretted őket?   

Érdekes, mert nem voltam nagy gyűrű fan, nem tetszettek az ujjaimon a gyűrűk, pedig mindig beleszerettem egy-egy bizsuba, de nem igazán hordtam.    Ha belegondolunk, hogy egy nap során mennyiszer használjuk a kezünket akárcsak a gesztusok, a nonverbális jelek kifejezésére, igen nagy számot kapunk. Én pedig pont az a fajta ember vagyok, aki beszéd közben, nagyon szereti használni a kezét ,,hadonászásra”, a figyelem fenntartására, és sajnáltam, hogy ezzel ellentétben mégse ékesíti semmi a kezem. És akkor jött a Hlaurika, ezek után már adott volt, hogy a gyűrű lesz az első termék, ami tökéletesen passzolt az én kezemre is, bohém formájával pedig még jobban elnyerte a tetszésemet.

5. Szerinted mi a siker kulcsa? Mi a legfontosabb, amit tanácsolnál annak, aki szintén szeretné követni az álmait?!   

Huuu, na ez egy igazán érdekes és fontos téma, amiről napokat lehetne beszélgetni. Csak néhány nagyon-nagyon fontos pontot szeretnék megemlíteni, ami biztos sablonosnak fog hangozni, de nem véletlenül találkozunk ezekkel a szavakkal újra és újra. Önismeret, hit, kitartás! Szerintem ez az alapja mindennek, és az ,,alapja” szót szeretném kihangsúlyozni. A felsorolt három szó, mind olyan dolog, amit magunkban kell keresni és magunkkal kell megvitatni. Egyik sem egy egyszerű dolog, sőt…! De, ha már azzal tisztában vagyunk, hogy kik is vagyunk mi valójában, és mi a tervünk az életben, akkor már egy célirányos úton indulhatunk el. Ekkor van szükségünk a hitünkre, hogy bízzunk magunkban, hisz igenis képesek vagyunk akármire a negatív kritikák ellenére is. Azért a kritikát hoztam példának, mert abban az időben élünk, amikor szinte ez az egyik legnagyobb befolyásoló tényező a pénz után… És ha hagyjuk magunkat megkérdőjelezni, az addig felépített dolgok egy szempillantás alatt összedőlhetnek. Értelem szerűen ebből következik, hogy mekkora szükségünk van a kitartásunkra.   Az út során pedig elengedhetetlen az önfejlesztés (mind szellemi, mind lelki téren), a szorgalom, és az, hogy a megfelelő emberekkel vegyük körül magunkat. Talán ez úgy hangozhat, mintha a próféta szólna belőlem, és sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tudhatok még az életről 21 évesen, de erre csak azt válaszolnám, hogy én ebben a ,,receptben” hiszek. A sikertől még fényévekre vagyok, de olyan emberek történeteiből igyekszem tanulni és táplálkozni, akik az álmaikat valósították meg, és a céljaikat érték el.

6.A saját márkádon kívül milyen ékszereket hordasz szívesen?   

Egyáltalán nem ragaszkodom a nemesfémekhez, szívesen hordok különböző ötvözetekből készült divatékszereket is. Szerencsére nincs allergiám, így bármit hordhatok. Gondolom nem mondok azzal új dolgot, hogy odáig vagyok a kövekkel díszített, színes, csillogó dolgokért, így Swarovsi ékszerrel bármikor le lehet kenyerezni. A nem hétköznapi, egyedi darabokat részesítem előnyben és szeretem a különböző stílusokat keverni, amihez a Pazquedi ékszereket szoktam viselni. Bátran kijelenthetjük, hogy számtalan tehetséges és profi ékszertervező van Magyarországon, a kedvencem Vanda Ferencz fülbevalói, amiben igazán nőnek érezhetem magam.

7.Mit tervezel a 2019-es évre még?   

Az elmúlt két évben találtam rá igazán magara és arra, hogy mi mindent szeretnék elérni, megvalósítani. Nagyon fontosnak tartom, hogy idén is folytassam ezt a fajta önkeresést és szánjak időt magamra. És ez után következhet minden más. A Hlaurikát illetően szeretnék egy kicsit más vizekre evezni, de csillogásban nem lesz hiány azt garantálom! A hétköznapi viselet irányába szeretnék elmozdulni, amit megfűszerezek majd egy kis eleganciával, de annál több csajossággal. Engem már most kiráz a hideg, remélem a célközönségem is ilyen nagy örömmel fogja fogadni, mint amilyen nagy szeretettel állítom össze én az ékszereket.

8. A karácsonyi kollekció nagyon ötletes lett, imádtam! Sokan kaptak Hlaurika gyűrűt a fa alá? 

   Örömmel tölt el, amikor ilyen visszajelzések kapok! Ahhoz képest, hogy körülbelül 7 hónapja tevékenykedem aktívan a közösségi oldalakon, nagyon megtisztelőnek érzem, hogy sokaknak szerepelt a kívánságlistáján a gyűrűm, és így szeretteik kellemes pillanatot okozhattak az általam készített gyűrűkkel karácsonykor.

9.Mi motivált arra, hogy belefogj egy saját vállalkozásba, és márkát hozz létre?

Szerettem volna megosztani másokkal, azt amit én hozok létre, hogy ezzel hozzájáruljak ahhoz, hogy valaki még különlegesebbnek érezhesse magát a mindennapokban. Ezzel együtt pedig, egy egyéni kisebb célom is teljesül az eladások során, hogy mást boldoggá tehetek. Azt vallom, hogy ilyen apró örömöktől gördülékenyebb az élet, és ettől válunk még kitartóbakká, motiváltabbakká nagyobb, nehezebb célok eléréséhez.

 
10. Az árazásnál volt bármi meghatározó tényező, amit figyelembe vettél?

   Természetesen, mint említettem a kölcsönös örömszerzés motivál, így különleges hangsúlyt fordítottam arra, hogy egy olyan terméket dobjak piacra, aminek versenyképes az ára. Ezzel azt szeretném elérni, hogy ne csak akkor vegyünk valamit magunknak, amikor valamilyen alkalom (szülinap, névnap, karácsony) van, hanem ha épp a munkahelyen sikeresen befejeztünk egy hosszabb ideig tartó projectet, sikeresen levizsgáztunk, vagy csak egyszerűen úgy érezzük, hogy kijárna nekünk egy kis vásárlás. Ilyen esetekben a Hlaurika ékszerek legyenek azok, amit bármikor beszerezhetünk, és nem kell évekig spórolni egy-egy darabra.

11. Hogyan jellemeznéd a célközönségedet?Kiknek készülnek a Hlaurika ékszerek?   

Elsősorban olyan lányoknak, nőknek, hölgyeknek szánom az ékszereimet, akik igényesek a megjelenésükre és nem irtóznak egy, két merész, nem hétköznapi darabtól. Igyekszem szebbnél, szebb árnyalatokat hozni a kollekciók során, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő és stílusához illő színt.


12. Mesélj nekem egy kicsit arról, hogy egy ilyen tudatos fiatal lány hogyan választ nevet a termékeknek, kollekcióknak? 🙂  

A névválasztás nálam mindig egy hosszú folyamat és nagy energiát fordítok rá. A gyűrűkkel egyben egy életérzés, egy szép emléket is szeretnék átadni. Vannak napok, mikor nehezen indul a reggeli kelés, főleg ősszel egy élménydús nyaralás után, de néhány kiegészítővel, amit azon a bizonyos vakáción viseltünk plusz még szép emlék is fűződik hozzá, máris mosolyt csal az arcunkra.

13. Elárulod, hogy mi inspirál a mindennapokban és a munkádban? 

 Szerintem az a legfontosabb, hogy mindig a cél lebegjen a szemünk előtt, az inspiráljon, és ösztönözzön bennünket. Esetemben a saját hosszú távú célom, hogy évek elteltével egy boldog, egészséges, szeretettel teli, saját családom legyen, akiknek minden földi jót meg tudok teremteni, ahogy nekem is most a szüleim.


14.Jellemezd 3 szóban a márkádat!


   Személyre szabott, figyelemfelkeltő, bohókás.

Kedves Laura! Nagyon örülök annak, hogy ilyen részletesen betekinthettem és általam az olvasók is a kis világodba, az életedbe, a gondolkodásmódodba, ami számomra nagyon szimpatikus. Köszönöm szépen a gyűrűket, a gyűjteményem legszebb darabjai lettek, az biztos! 🙂

Remélem, hogy tetszett nektek ez a mélyinterjú, mert nekem nagyon, ha szeretnétek még hasonlót, jelezzétek felém és természetesen, ha szeretnétek Hlaurika ékszereket vásárolni, keressétek Laurát az alábbi elérhetőségek egyikén.

Facebook
Instagram

XoXo,

thegirl