Fülbevalók minimál stílusban – Interjú a Pleasure is Pretty megalkotójával

Nálam, ha ékszer, akkor fülbevaló, vagyis az esetek 90%-ában biztos, hogy egy szép és hangsúlyos fülivel egészítem ki a szettemet. Hosszú ideje viszont már nem találtam magamnak a megfelelőt, ekkor akadtam rá a Pleasure is Pretty-re és Adrira, aki ezeket a csodákat megalkotja. Rögtön írtam is neki, hiszen konkrétan minden (de tényleg) fülbevalója és terméke tetszett.

Így gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak magamnak akarok az ékszerekből, hanem szeretném őt is bemutatni nektek, aki az egész mögött áll.

Nekem azonnal megtetszett az egyediség, ami a termékekből árad, egyszerűen pont olyanok, mint amilyeneket imádok hordani, minimál, letisztult formák, különleges alakzatok, nem mindennapi anyaghasználat. Ez a pár szó ugrik be rögtön róluk.

Az interjú mellett három fülbevalót mutatok meg, három stílusban, ahogyan én elképzelem őket:

Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Hogy jött az ékszerkészites? Gondolom mindig is kreatív voltál 🙂

Sosem találtam az ízlésemnek megfelelő cuccokat a boltokban és egy idő után annyira meguntam a felesleges keresgélést, hogy elkezdtem magamnak ékszereket csinálni. Egy idő után elkezdte izgatni a fantáziámat a varrás és megvettem az első varrógépemet, amivel aztán kikísérleteztem az első fülbevaló kollekciómat, ami nem sokkal később be is került egy budapesti design üzletbe. Innentől pedig már nem volt megállás, azóta totál beszippantott az egész.

Milyen sulit vegeztél?

Autodidaktaként kezdtem és jópár évig így is folytattam. Aztán beiratkoztam női szabó szakra, amit 2 év alatt el is végeztem. Ezzel egy elég jó elméleti és gyakorlati tudást szerezve varrás és szabásmintakészítés terén. Ugyan ruhákat egyelőre csak saját magamnak varrok, de remélem rövidesen a boltokba is viszek néhány darabot.

Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban

Az ékszerkészités a főállásod? Ha igen, szerinted mi a legfontosabb tulajdonság amit egy kezdő vállalkozónak gyakorolnia kell?

A főállásom az ékszer- és táskatervezés és készítés. De mellette anyagbeszerző, áruszállító, fotós, marketinges, ügyintéző, PR-os és még ki tudja mi vagyok egyszerre. Hiszen nem elég elkészíteni az ékszert, valahogy el is kell juttatni a célközönséghez. De legszívesebben csak a műhelymunkával foglalkoznék, mert azt élvezem a legjobban.
Szerintem az a legfontosabb, hogy ne becsüld alá a munkád. Ha sok-sok agyalással, verejtékkel és bukásokkal teli óra van egy-egy termékben, akkor igenis el kell kérni az árát, nem szabad szégyenlősködni. De persze alap, hogy csak minőségi munkát szabad kiadni a kezeid közül.

Mi motivál a munkádban? Mi az, amit a legjobban szeretsz benne?

A saját ízlésem motivál. Mindig van valami kattanásom, amit mindenáron megvalósítok, még akkor is, ha kicsi az esélye, hogy sokaknak tetszeni fog még rajtam kívül. Szeretek a műhelyben lenni és új dolgokon dolgozni. Ezért is van az, hogy csak néhány darab készül minden designból. Az folyamatos fejlődésre való igény elég erős motiváció nálam.

Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban Fülbevalók minimál stílusban

Melyik a kedvenc ékszered, amit te készítettél? 🙂

Most az új 3D fülbevaló kollekció a nagy favoritom. Amúgy meg az átlátszó/áttetsző fülbevalók.

Milyen magyar ékszerkészítőket követsz és van e valaki, aki inspirál?

Nem nagyon követek konkrét tervezőket. Szoktam látni nagyon szép magyar ékszereket, de általában egyik sem az én stílusom, így nem jegyzem meg őket.

Utolsó kérdés: milyen a PisP, ha 3 szóval kellene jellemezned? 🙂

Minimalista, néha fura és tökre színes, bár ez nem direkt van, egyszerűen csak gyakran így alakul. Haha

Kedves Adri, én ezúton is köszönöm szépen a válaszokat, és szívből kívánom, neked mindazt, amit szeretnél megvalósítani még a Pleasure is Pretty-vel, nagyon tetszik, amit csinálsz és örülök, hogy megismerhettelek!
Az biztos, hogy továbbra is büszkén fogom emlegetni, ha bárki megdícséri az ékszereimet, hogy honnan vannak!És persze maradok hű vásárlód :)ne

Innen tudtok rendelni:
Facebook
Instagram

Remélem tetszett nektek ez a kis interjú, ha szeretnétek, hogy több számomra kedves alkotót/tervezőt is bemutassak, kérlek jelezzétek felém kommentben vagy üzenetben!

xoxo,

thegirl

Fotó – Noris Photography

Author

sbmmster@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?