Adventi koszorúm

adventi koszorúm

Aki ismer, tudja, hogy elég nagy hűhót csapok már jó korán a karácsonyi dekorációk körül…nincs ez másképp az adventi koszorúm kitalálásánál sem. Minden évben alaposan kigondolom, hogy milyen koszorút készítek el, mert egyik éven sem lövöm el még egyszer ugyanazt a poént, általában mindig más technikákat, anyagokat, formákat választok és sokszor gondolom újra a saját magam által alkotott koszorúkat.

Az idei karácsony a klasszikusok jegyében telik nálam, így nem volt kérdés, hogy a mézeskalács, mint klasszikus, bekerül a képbe, a gondolat, hogy ez alkossa a koszorúmat tényleg elég egyedi, így tudtam, hogy bármi történik, megcsinálom.

Ehhez persze egy elég hamar megsütött mézeskalács kellett, így azon kaptam magamat, hogy november végén sürgök-forgok a karácsonyi illatok közepette a konyhában, cukormázzal a kezemben.

Az elkészítés roppant egyszerű, íme a hozzávalók:

  • egy tökéletes mézeskalács recept (én idén először próbáltam ki a Street Kitchen azonnal puha mézeskalácsát és jelentem, holnap a második adag tésztát fogom begyúrni hozzá, annyira nagy sikere volt az omlós, puha állagának. Ide csak a linket teszem be, mindent ugyanúgy csináltam, ahogy a recept előírja : http://streetkitchen.hu/2015/11/23/azonnal_puha_mezeskalacs_652 )
  • a díszítés ilyenkor maximálisan fontos, hiszen nagyon szépeknek kell lenniük, mivel a koszorút hosszú hetekig sokan látják, a legjobban sikerült mézeskalácsok kerüljenek csak fel rá. Én most a fehér mellé a piros színt is használtam, ételszínezékkel festettem meg a cukormázat és adtam hozzá még porcukrot, hogy ne legyen annyira folyós. Az öntéses technikát is kipróbáltam, amikor a csillagok tetejére teljes piros bevonatot képeztem, ehhez a cukormázat hígítottam citromlével és fogpiszkálóval egyengettem el.
  • sütöttem egy koszorú formát is és ennek a tetejére halmoztam cukormázzal a többi kalácsot.
  • ezek után már csak egy tálra volt szükség (Lidl-ben vettem), amiben elhelyeztem és 4 db gyertyára, amiket csak simán a közepére tettem, így készült az egyedi mézeskalács adventi koszorú 🙂
Remélem elég érdekesnek találtátok a koszorúmat, nemsokára jövök az adventi ajtódíszemmel is, ami szintén egy különleges darab lesz, tartsatok velem akkor is!

Love,

Thegirl